Cherestea din lemn de brad

Cheresteaua obținută din diferite sortimente de lemn

cropped-depozitcheresteachitila.jpg

Atunci când se discută despre sortimente lemnoase, se are în vedere existența unui lot sau a unei grupe în care să fie încadrat lemnul. Această grupă are o anume destinație, formă, dimensiune, cum este de exemplu sortimentul forestier. Materia primă obținută în urma defrișării, respectiv masa lemnoasă, se poate grupa într-un sortiment de lemn brut. Acest sortiment este unul dintre cele mai complete, conținând masă lemnoasă obținută în urma industrializării, lemn rotund pentru construcții, lemn rotund si despicat, lemn pentru combustibil. Când se discută despre sortimente de masă lemnoasă nu trebuie să se piardă din vedere nici transportul acestora, obținere cherestelei și depozitarea lemnului în depozite special amenajate.

Cheresteaua în diferite mase lemnoase


Cheresteaua este obținută din categoria lemnului rotund pentru industrializare. Pentru a îndeplini standardele cerute, lemnul rotund pentru industrializare trebuie să se încadreze în niște mărimi definite pentru fiecare tip de lemn în parte. Astfel, dacă este vorba despre lemnul de rășinoase, cheresteaua este obținută dacă lemnul are diametrul minim de 18 cm și o lungime de peste 2,5 m.

Lemnul rotund de fag poate fi folosit pentru obținerea de cherestea dacă prezintă acelașii diametru de 18 cm și o lungime de peste 2,4 m. Aceleași caracteristici ca și lemnul de fag trebuie să le aibă și lemnul rotund de stejar și de gorun, pentru a putea fi obținută cheresteaua. Lungimea de 2,4 m și diametrul minim de 18 cm este necesar și în cazul lemnului de cireș, păr, frasin, paltin, ulm, arțar, carpen, mesteacăn, jugastru, salcâm, anin, plop sau salcie. Un caz special îl reprezintă lemnul rotund de nuc, care are nevoie să prezinte un diametru de minim 14 cm și o lungime de cel puțin un metru.

Specificații generale cu privire la obținerea cherestelei

Lemnul rotund utilizat pentru industrializare se împarte în mai multe clase, în funcție de utilizarea produsului finit. Astfel, este vorba despre lemn de rezonanță, furnir estetic, furnir tehnic și cherestea.

Scandura - Depozit cherestea Chitila Ady Prosper Construct

Scandura – Depozit cherestea Chitila Ady Prosper Construct

Lemnul rotund de fag pentru industrializare nu este folosit pentru rezonanță, în timp ce clasa de calitate pentru lemnul rotund de stejar este doar furnirul estetic și cheresteaua. Și în ceea ce privește clasificarea utilizării lemnului rotund, există un caz special, respectiv cel al lemnelor obținute din specii tari. Acestea mai prezintă trei clase de clasificare în plus, și anume chibriturile, calapoduri și creioane. Depozitarea în condiții sporite de siguranță atât înainte de prelucrare cât și în urma prelucrării este următorul pas în ceea ce privește calitatea lemnului. Îndeplinirea caracteristicilor menționate și depozitarea corectă vor asigura un lemn de calitate și mulțumirea clientului.

La depozitul de cherestea din Soseaua Chitila 201, comercializam cherestea din lemn de brad ( rasinoase ) pentru constructii, aceasta este prelucrata sub diferite dimensiuni.

Executam pe comanda lucrari de pana la 9 metrii liniari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.